me .. myself .. mine ..

My photo
Langkawi, Malaysia
sharing story of our small family ..

him & her

Daisypath Next Aniversary Ticker

our 1st junior

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Friday, 12 August 2011

menolak cara baik

assalamualaikum..


pernah x berada dalam satu situasi yang mana, seseorang mendesak kita membuat sesuatu yang memang kita xmau buat..?

dah bagitau xmau tapi xfaham2. masih mendesak dan menyuruh kita ikut cakap dia. haihhhh susah tu!



serabut kepala.. tutup telinga pejam mata 



kalau kawan2 ada cara terbaik untuk kita say 'no' sudi2 kan lah untuk share yea.. tq! :)


p/s: keadaan boleh jadi tegang bila kita tersepit untuk menolak bila di desak oleh orang yang lebih tua.. cth : mak ayah, mertua dll



xoxo


2 comments:

anisalya said...

kalau terlalu mendesak...
in the end saya buat tak tahu je...

hehehe...
lantak lanak jadik apa pun.
daripada saya saki kepala ngan hati...
lebih baik buat tak tau je...

~ raihazi ~ said...

memang menyakitkan hati.. dah diam buat xtahu tanda protes pun xfaham2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...