me .. myself .. mine ..

My photo
Langkawi, Malaysia
sharing story of our small family ..

him & her

Daisypath Next Aniversary Ticker

our 1st junior

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 16 August 2011

dulu masa kat hostel selalu dengar alasan migrain bila malas solat dan prep

assalamualaikum semua..


puasa x hari ni? mudah2an diberi kesihatan dan kekuatan untuk berpuasa dan beramal ibadat insya Allah :)

biasa dengar tentang migrain? hmmm rata2 tahu dan mungkin pernah mengalaminya. ada yang mengalaminya seawal zaman sekolah. tension belajar xpun sebab dok asrama jauh dari keluarga. peluang nak balik hanya 2 minggu sekali tu pun kalau xbertembung dengan acara sekolah. silap2 3 minggu baru balik

selama saya di asrama masa form 4 dan form 5, dah biasa sangat dengar pasal migrain. kalau datang musimnya, punyalah ramai yang dok lepak kat dorm masa orang lain tengah luruskan saf nak solat. atau lebih meriah bila angin malas nak pegi prep. silap hari bulan riuh rendah kat dorm seolah-olah yang pegi prep tu sungguh2 study sampai senyap sunyi hahahahahahaha

sekarang baru sedar yang sindrom 'migrain' ni memang menjadi dan alasan terbaikkk :p


tup2 malam ni tiba2 rasa sakit kat kepala bahagian belakang. rasa macam menangkap2. rasa sakit tu datang sesekali je. en suami baik hati keluar pegi kedai beli panadol bila tengok bini nya dah macam nak menangis tahan sakit. telan acti fast sebiji baru la lega sikit. tapi still ada rasa sekali sekala. en suami kata 'migrain lah tu..' ehh yea ke? sungguh xtau sebab xpenah kena. setakat sakit kepala biasa la. kalau rasa menangkap kat bahagian belakang kepala ni la first time


nak masuk tido pun still rasa ting tong. sambil berselimut sebab dah mula rasa seram sejuk macam nak demam pulak, maka saya berhenti kat sini dulu.. esok sambung cerita



p/s : mintak tolong en suami layan main dengan sofia sampai letih




xoxo

2 comments:

anisalya said...

dulu sy tgk je org kena. lepas tu sy pulak dpt migrain. tp sekali kena mmg skt. Allah ye yg tau. mula2 sy amik uphamol. tp lm2 bila kerap sakit mcm bergantung sgt pd ubt.last2 berhenti mkn ubt. bila skt tahan je la skt tu smp 1 tahap rasa mcm nak cabut je kepala.

skg ni kalau sakit dan encik suami ada, dia bacakan ayat2 quran pada air dan bg sy minum. sebahagian air lg die sapu kat kepala.

alhamdulillah...mujarab la jgk...

~ raihazi ~ said...

anisalya : tu la takut jugak kalau asyik bgantung kat ubat. lagi bahaya kan? anyway semoga dijauhkan segala penyakit aminnnn :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...