me .. myself .. mine ..

My photo
Langkawi, Malaysia
sharing story of our small family ..

him & her

Daisypath Next Aniversary Ticker

our 1st junior

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Friday, 8 July 2011

setelah hampir 5 tahun berjasa, akhirnya .....

assalamualaikum..

dari semalam nak post asyik tertangguh gara2 cik sofia conquer laptop sepanjang hari. lepas satu, satu cd dia suruh pasang. sebelum ni xda gangguan pun sebab guna dvd player. suruh je dia pilih dvd yang berkenan di hati pastu tekan play dan siapkan tempat dia landing. dah start movie dia dah xkisah mama nak buat apa pun. xde dia nak kacau


tapi tu la setiap yang bermula mesti berakhir satu hari nanti chewahhh ayat novel :p  .. dvd player yang diharap2kan akhirnya buat hal haihhhh kalau yea pun tunggu la en suami dapat bonus dulu iskhhhh


dah banyak kali juga si dvd player ni bagi hint yang dia nak rosak tapi mama dan ayah gigih godek sana sini sambil tepuk2 manja bila dia 'hang'.. last2 jenuh menunggu x play2 pun dvd nya. sah la!..





mogok depan laptop.. camner saya nak update n3? ce citer ce citer....

plan xmenjadi sebab mama buat xlayan, sofia amik usb cable buat main.. dugaaaaannnnn!

ni la rupa nya dvd player yang akhirnya ke tong sampah huhuhuhuhuhuhuu bye2


dvd player ni lama berjasa. saya beli masa bujang dulu. masa tu baru masuk rumah sewa baru kat setapak. rumah flat je pun tapi susah sungguh nak dapat siaran tv. maka setelah dikira2 tolak duit deposit rumah, bil, belanja nak gi kerja. maka dapat la beli dvd player ni..

masa tu rasa dah cukup mahal sebab gaji kecik je. tambahan pulak baru masuk rumah. macam2 nak kena beli.. jadi la, dapat gak layan dvd hujung minggu. save duit dari dok gi tgk wayang. beli dvd, ulang tengok sampai hafal jalan cerita hahahahaahhaa

jadi hari ni, setelah hampir 5 tahun dia bersama, akhirnya saya terpaksa melepaskan dia pergi huhuhuhu macam cerita orang putus cinta. sedih xboleh blah. saya sayang barang2 saya. semuanya saya hargai xkira mahal atau murah. sebab saya tau betapa susah nak dapat satu2 barang. nak2 lagi kalau yang saya beli masa masih bujang dan bekerja dengan gaji yang alahaiiiii sikit. tapi alhamdulillah. ada gak harta saya :)

takpelah.. selain si dvd ni masih ada barang lain yang saya tinggalkan kat rumah angah. harap2 nanti dapat la saya kumpulkan semuanya dan letak dalam rumah saya sendiri.
jadi mr fridge, en tv, makcik2 kabinet dan mr washing machine tunggu yea nanti saya datang hihiihihihihi



p/s : lepas ni lagi berebut nak guna laptop :( haihhhhh



xoxo

2 comments:

ainnoraini said...

mama kene mengalah la ye...sebab tuan besar nak gune laptop tu...kalau tak dia terguling2 nangiskan..

anisalya said...

sabar je la...
tapi memang la...
tiap barang yang beli dengan duit sendiri ni berharga sangat kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...