me .. myself .. mine ..

My photo
Langkawi, Malaysia
sharing story of our small family ..

him & her

Daisypath Next Aniversary Ticker

our 1st junior

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Monday, 11 July 2011

menonton wayang di rumah lebih indah .. dan mudah sebab boleh pause sesuka hati :p

assalamualaikum ..

sejak kami ada sofia memang belum pernah pegi panggung wayang. sebab rasanya macam xberapa nak sesuai environment sekitar untuk kanak2 kecik. esp kalau time nak mula tayang movie ialah waktu tidur anak huhuhuhu haru dibuatnya bila satu panggung bergema suara anak menangis terkejut tido hihihihi


jalan paling mudah layan movie kat rumah lagi senang. bila nak tengok, bila nak berhenti kita yang tetapkan sendiri. silap2 baru 5 min cerita berjalan, sempat pause sebab masuk bilik air tukar cd anak hahahaha



kami bertiga malas nak ke mana2 petang tadi. sebab cuaca macam nak hujan. mendung sangat2 tapi xhujan pun sampai ke malam tertunggu2

mula2 tengok 'KaraK'.. erm best jugak la sebab jalan cerita nya unexpected. yang sedih sikit part akhir bila si awek 'zura' dapat tahu yang sebenarnya pakwe dia 'nik' dah mati awal2 lagi. jadi sepanjang dia diganggu tu dia ditemani roh pakwe nye.. 

shahir kata ' walaupun kita xsempat bersama tapi saya harap awak akan selalu ingatkan saya.. tolong lepaskan saya pergi...' ~ lebih kurang camtu la ayatnya. kalau nak lebih confirm apa kata tengok sendiri hihihihi

memang terbaekkk!
hensem hero ni :)

'source code' cerita pasal seorang kapten tentera yang tiba2 bertukar identiti setelah terlibat dalam satu nahas. ayat complicated nya dia di bangunkan sebagai manusia lain menggunakan sistem komputer sedangkan dia dah pun mati

dia dapat satu task untuk cari sapa yang letak bom dalam train. otw nak menyelesaikan tugas tu dia berjumpa dengan sorang awek yang cantik dan baik.

lepas berjaya cari sapa punya angkara dia buat 1 permintaan kat pihak yang kawal dia melaui komputer tu untuk selamatkan semua orang dalam train tu. dalam masa yang sama dia sempat call bapak dia dan minta maaf sebab sebelum dia mati diorang ada berselisih faham kalau xsilap. dia cuma ada masa 8 minit setiap kali cubaan cari suspek termasuk la kali terakhir dia cari bom dan halang dari meletup. ending nya best sangat. tapi kalau cerita semua kat sini nanti xmenarik la pulak nak layan movie dari awal sebab dah tau ending kan? :)
    

cerita pasal alien ^-^
heroin nya comelll dan lembut sangat .. suka2!
   ' i am number four' pasal alien yang terselamat dari cubaan bunuh oleh alien jahat di planet diorang nama apa ntah.. dah lupa. hanya 9 terselamat dan hidup di bumi bersama penjaga masing2. sampai kat yang no 4 ni dia bergabung dengan no 6 untuk misi menyelamat dan berusaha cari alien selebihnya yang masih bersembunyi.

no 4 ialah hero kat atas tu yang ada kuasa melalui tapak tangan  dan no 6 ialah alien perempuan yang terer berlawan. yang dalam gambar kat atas tu awek dia yang dia jumpa kat sekolah. awek ni suka tangkap gambar dan berkongsi minta dengan si hero 

ehh macam dah cerita sepenuhnya je.. erm kalau nak puas hati baik tengok sendiri sebab cerita ni best xmacam cerita alien lain yang banyak edisi mengarut-ngarut


cerita ni kalau xtengok pun xrugi langsung ... hampeh je!
mana ada girl zaman sekarang yang berperangai macam ni .. xlogik langsung. siap sanggup gantung banner jadi badut..
  
movie yang last ni xbest langsung. cerita cinta tapi xlogik langsung jalan ceritanya. cerita bila xlogik boleh buat kita rasa menyampah sambil xsabar tunggu cerita ni habis


sedar2 dah pukul 1 pagi rupanya.. layan movie sepanjang hari. tapi banyak jugak breaknya. mandi, makan, tidurkan sofia.. lepas tu en suami pun ikut tido maka saya sempat berfacebook sekejap. lepas tu sambung tengok movie lagi. berenti buat cucur dan bancuh air untuk minum petang. sambung cerita selanjutnya. masak diner simple. sementara en suami dan sofia mandi. selesai makan sambung tengok movie sampai sofia tertido selepas kenyang bf.


best jadual hari ahad saya kan? hihihihihihihi



p/s : esok nak kemas barang.. soon : good bye kuantan


update pukul 3am gara2 mata xboleh nak lelap :)




xoxo

2 comments:

anisalya said...

sejak bertunang, tak pernah lagi ke pawagam. sebabnya suami tak suka. dia prefer tengok kat rumah je...

~ raihazi ~ said...

kerana sayang dinda turutkan hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...