me .. myself .. mine ..

My photo
Langkawi, Malaysia
sharing story of our small family ..

him & her

Daisypath Next Aniversary Ticker

our 1st junior

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Monday, 26 December 2011

10.1 ~ 10.4kg ..

assalamualaikum ..

gambar ni xda kena mengena dengan cerita.. saje letak sebab xjumpa gambar yang di cari ... hihihihihihihi

pagi ni kami ber3 ke klinik kesihatan ibu dan anak temonyong, langkawi. yea nama tempat yang pelik dan selalu tersasul salah sebut .. as nak type ni pun dengan berhati2 ingat ejaan yg betul hihhihihihihihihi


1st sekali nak share cerita tentang klinik tu sendiri. klinik ni kategori klasik sebab masih berasaskan kayu sepenuhnya. ala2 rumah kg gitu.

susah dah rasanya nak jumpa klinik yg macam ni lagi. masa sampai2 tadi pun tinjau2 banyak kali mana la tau diorang buat as galeri plak ke :) kecik comel je kliniknya. kitorang sampai kul 11 lebih dan ada lebih dari 10 orang ibu dengan anak2 masing2 yang tengah tunggu giliran. yang tu kat dalam je, yang tunggu kat luar pun ada. termasuk en bapa dan en ayah ..


sekali lagi terkejut sebab selalu kat klinik kita duduk kat kerusi biru bersambung tu kan. tapi kat sini, selain kerusi biru 4 baris pendek tu, ibu2 ni duduk kat bawah je. means bersila di lantai kayu beralas tikar dan karpet.


baby2 pulak dibiar beramah mesra sesama diorang di atas tilam dan comforter kecil yang disediakan.. ehehhh mesra bayi sungguh! cuma saiz klinik yang sangat kecik tu buat saya rasa terlalu padat. pendek kata kurang sesuai. even sofia pun saya biar dia tunggu di luar dengan ayahnya.

serba salah kalau nanti anak sibuk nak kesana sini terlanggar pulak baby yang merata2 di lantai tu. huhuhuhuhu



no giliran 46. dalam kepala dok congak2 paling lama pun mungkin 1 jam lebih. sekali ambik kau! 3 jam lebih baru sampai giliran saya dan sofia. elok je kami selesai, si ibu beranak dua selepas saya no giliran terakhir. wahhhh mujur awal sikit kalau x, harus kena datang hari lain semula



p/s : puas saya google, niat hati nak 'pinjam' gambar klinik ni kalau ada.. tapi x ada hahahahahahaha apakah maksudnya?



berat sofia meningkat sikit je. pada umur 2 tahun 3 bulan berat nya cuma 10.4kg. cik misi suruh gigihkan usaha utk tambah berat anakanda kesayangan. haiiii susah hati mama. walaupun xcecah garis kuning tapi cik misi kata kena pastikan peningkatan tu lebih stabil. ni naik pun macam xnak naik je.. ehhh yg last tu ayat saya yea bukan cik misi yang baik hati tu. err peramah juga


rajin dia sembang tanya itu ini. saya beritahu dia yang sofia susah nak makan sayur dan buah. dia advice suruh buat jus selain idea sorok2 sayur dalam nasi yang awal2 saya bagi signal xkan menjadi sebab lidah sofia yang sangat peka pada rasa sayur dan buah hahahahahahahaha last2 dia suruh teruskan pengambilan vitamin c je.



ni lah vit c yang sofia makan. tok mama nya yang beli kat cosway :)


cik misi terkejut bila saya bagitau sofia still bf tanpa selingan susu formula. dia kata 'dah 2 tahun lebih still menyusu badan?' nada suara macam xmenggalakkan je. xpe la cik misi mungkin awak terkejut kan.. xbaik saya sangka buruk


selain berat anak, berat badan mama nya pulak tak segan silu meningkat sama.. hahahaha dari 41 kg terus mendesup ke 45 kg :p

senang hati ke susah hati? no comment! ..... heheheheehehehe


erm next appointment 22hb februari 2012. cik misi yang baik hati siap pesan datang awal sikit utk elak tunggu lama. lama xlama sangat la sampai sofia minta nak air sejuk. letih main panjat tangga klinik plus dahaga sebab tengah hari terik tadi :)


sampai je kat rumah, sofia tertido sambil saya dukung. letih sungguh dia tunggu giliran. next date kena make sure sampai awal di klinik


tu aje nanti kita sambung cerita lagi


xoxo

2 comments:

anisalya said...

sofia ni baya dgn anis. last timbang anis dah cecah 12kg sbb dia pemakan orgnya. sayur tak sayur. apa je yg dia nak makan dia ambik snd. tk mcm alya. ssh sgt nk makan. minum susu je lbh. memilih mknn pn ye jgk.

~ raihazi ~ said...

anisalya : apa kata nanti kita buat segmen makanan dan anak hehehehehe kita share idea sama2 nak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...