me .. myself .. mine ..

My photo
Langkawi, Malaysia
sharing story of our small family ..

him & her

Daisypath Next Aniversary Ticker

our 1st junior

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, 23 February 2012

dah stabil sikit ...

assalamualaikum ..


lama saya x update blog. walaupun sempat bw semalam dan kelmarin tapi sungguh mood saya kacau bilau minggu ni.


alkisahnya hp baru saya baru hilang huhuhuhuhuhuhuhu yea hp baru yang belum sampai sebulan saya guna telah hilang. macam mana boleh hilang? langsung xda idea bab tu. jenuh saya fikir dan buat andaian siap patah balik tempat terakhir saya singgah petang tu tapi hp tu tetap xjumpa semula...


mak cakap ' cuba bertenang dan fikir balik kat mana silapnya. kadang2 bila barang hilang tu sebenarnya kita diuji sebab ada benda silap yang kita dah buat. cuba kaji balik kat mana yg xkena... istighfar byk2'


saya pegang kata2 mak. saya masuk bilik, berwudhu' dan solat. saya minta Allah tunjukkan satu persatu kesilapan yang saya buat. adat manusia selalu leka dalam tingkah laku sendiri. selesai solat saya duduk diam sambil pejam mata, saya seolah2 ternampak semua kesilapan saya. saya tertinggi suara masa bercakap dgn abah padahal waktu tu saya yg terbawa2 dgn letih dan emo melayan anak3. saya bercakap lebih kurang dengan mak. mesti mak kecik hati. saya bermasam muka sebab terlalu letih sepanjang perjalanan pagi tu...


ya Allah, saya menangis semahu2nya. waktu tu rasa macam nak pegi peluk mak dan abah masa tu jugak. tapi manusia kan,.. ego nya lagi tinggi. saya tahan sebab malu.


dah la sebelum tu mata saya bengkak sebab menangis kaw kaw masa telefon en suami mengadu cerita. terkesan dengan kata2 en suami 'tu la cuai sangat' huhuhuhuhuhu menangis sebab masa tu rasa en suami x membantu langsung. padahal bila fikir balik sekarang ni, betul jugak kata2 dia. dia nak saya ingat kata2 pedih tu supaya saya lebih berhati2. hmmmm ada ke istilah kata2 pedih? ntah...


sampaikan bila nampak charger hp dalam beg pun saya dah berkaca2. sedih sungguh masa tu. apa x nya, saya dapat hp tu setelah hampir sebulan xda hp, tup2 xsempat nak habis explore hp dah hilang... aduhaiiiiii


tapi sekarang saya dah okey. since petang hari kejadian tu pun saya dah ulang2 dalam hati ' aku mesti redha, Allah nak uji sebab aku dah banyak buat silap. anggap ni semua sebagai balasan di dunia'


saya doa setiap masa supaya orang yg terjumpa hp tu terbuka hati nak pulangkan balik. redha bukan bermaksud kita terus x usaha mencari kan? saya sms dan call berkali2. sekejap dia on sekejap dia off. agaknya dia pun xsenang duduk. tapi kalau dah bukan rezeki saya, maka rezeki dia lah untuk melaram dengan hp baru saya huhuhuhuhuhuhuhuu


maka setelah saya stabil emosi dan jasmani, nak minta jasa baik kawan2 semua untuk tinggalkan no hp anda diruangan komen. saya xkan publish no hp anda, jangan risau.


note 1 : semalam genap seminggu hp hilang...

note 2 : petang semalam baru sempat buat sim card replacement. sayangnya no kawan2 sedara mara xdapat diselamatkan...

note 3 : en suami dah bagi lampu hijau untuk ganti kesayangan yang hilang. alhamdulillah ... ohhh patut la saya ada mood nak update blog :)




kesayangan sampai bila2 .....






xoxo
 

1 comment:

anisalya said...

tak apa la. dah bukan rezeki. reda je la. ewah... mcm la sy pernah hlg hp. hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...