me .. myself .. mine ..

My photo
Langkawi, Malaysia
sharing story of our small family ..

him & her

Daisypath Next Aniversary Ticker

our 1st junior

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Sunday, 6 March 2011

sofia hari ini ~

assalamualaikum dan selamat malam ...

kadang2 manusia mudah lupa untuk bersyukur.. bila dah diberi A, nakkan B tapi xda usaha jauh sekali mensyukuri A yang diberi..
macam tu juga bila kita membantu seseorang atas dasar ingin memudahkan, tapi xdihargai. tiada ucapan terima kasih. lebih dasyat dia merungut kerana pakej nya xlengkap.


cth situasi 1 : kereta Awal rosak. jadi Scha menawarkan motorsikal nya kepada Awal dgn tujuan dapatlah Awal pergi ke set pengambaran.

malangnya Awal merungut kerana minyak motor tak diisi penuh... dalam erti kata mudah nya, dia mengharap utk meminjam kenderaan tu dengan kos minyak yang ditanggung pemberi pinjam..

haihhh payah la macam tu! kan?

p/s: nama sekadar meminjam tiada kena mengena dengan situasi sebenar... :p


melalut jauh malam ni sebab rasanya perlu untuk kita saling mengingatkan diri supaya sentiasa bersyukur dan berterima kasih sesama manusia. seboleh2nya elakkan diri dari memberi respond yang menunjukkan anda xberpuas hati.. lebih baik ada yang sedikit dari tidak ada

bercerita tentang aktiviti sofia hari ni, jadual si kecik ni pun sama padat.. pagi2 lagi kami dah bersiap nak gi klinik. sebenarnya tarikh appoinment sofia dah lepas *13hb feb dan sepatutnya di kuantan. tapi oleh sebab ayah yang sangat sibuk, sampai dah masuk bulan march kami xpegi2 jugak

kebetulan dah balik kulim, mama bawa sofia pergi klinik kat sini je. since sofia lahir klinik ni la yang buat semua pemeriksaan dan suntikan pelalian.. waaa bahasa buku! rekod sofia dah memang ada jadi senang la sikit.

 sofia try to make friend tapi budak tu lari.. kesian anak mama. xpe lain kali sofia mesti dapat kawan baru, ok sayang?.. 

berat sofia hanya 9.2kg. graf jatuh tapi masih dalam lingkungan selamat.. susah hati mama tengok graf berat badan sofia. rasa2nya mama dah bagi cukup makan dan minum.. nape jadi macam ni?..

nurse yg layan mama dan sofia muda lagi plus sporting. lama juga mama dok dalam bilik tu. macam2 mama tanya.. pasal pap smear la, vitamin utk sofia, pregnancy plan etc


selesai semua, mama dan sofia balik rumah aki & opah. sofia tertido keletihan bangun awal 


petangnya, lepas zohor mama, sofia, aki, opah dan nenek bertolak ke kepala batas, pulau pinang. destinasi dituju : sek men sains kepala batassofia big hug dengan acu ~ sebenarnya sofia nak ikut acu balik hostel.. dia nampak ramai kakak2. agaknya nak ajak layan main la tu 

acu sekolah kat sini since last year. keputusan pmr 8A membolehkan acu masuk sekolah berasrama penuh di sini. tahun ni pulak acu nak kena buat yang sehabis baik untuk spm pulak. 

good luck to you! 

last but not least, girl of the day.. nur raisa sofia

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...