me .. myself .. mine ..

My photo
Langkawi, Malaysia
sharing story of our small family ..

him & her

Daisypath Next Aniversary Ticker

our 1st junior

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 5 October 2011

ubat cacing ~ ubat untuk cacing? :)

assalamualaikum ..

ada ibu2 yang sudi berkongsi pengalaman pertama bagi anak kecil anda makan ubat cacing?

sudi2kan lah bagi tips untuk persediaan dan kemungkinan yang bakal berlaku. dengar cerita biasanya anak2 yang diberi makan ubat ni akan letih dan kurang aktif sebab perut yang meragam..


bila masa yang sesuai nak bagi makan ubat ni? maaf la saya hanya diberi ubat oleh jururawat pelatih. adik2 misi yang masih dalam training. nak tanya lebih2 pun diorang terkebil2 nak jawab segan nak tanya kat senior nurse berkali2. kata adik nurse tu 'kak kena habiskan semua ubat ni yea. ada 10ml.. kalau boleh bagi terus lepas balik ni..' itu aje.. tapi ada yang pesan suruh bagi makan ubat waktu malam sebab pagi esoknya xmeragam sangat.

adoiii tolong saya yea.. semoga jasa baik kawan2 memberi ilmu diberkati Allah


saya tunggu comment dari kawan2 yea? tq semua..



p/s : menyelesaikan tuntutan kerja rumah.. nanti saya blogwalking rumah kawan2. lama xsinggah hehehehehehe




xoxo

2 comments:

anisalya said...

alhamdulillah.. tak pernah tau pn anak2 akan meragam lps mkn ubt cacing sbb anak2 tak meragam pun. kadang2 mkn kt klinik je. kdg2 mkn kt rmh. ank2 mkn pn mcm biasa je. tak ada mslh jgk.

~ raihazi ~ said...

anisalya : alhamdulillah, dah bagi anak makan ubat cacing. xde la meragam apa pun. cuma dia poopoo lebih dari kebiasaan. selain tu saya awal2 dah banyakkan bagi dia minum air :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...